Onze producten zijn te vinden op:
www.robinsmede.nl


Kombucha Masters presenteert:
De KMW toppers

Vlierbloesem & Bes
Mis je de zomer al? Deze kombucha is gemaakt met vlierbloesemthee en vlierbessensap. Een voorproefje van de zonnige dagen.

Het is bekend dat vlierbloesem de griepsymptomen vermindert en het immuunsysteem versterkt. Met zijn roze uiterlijk en bloemige smaak is het een ware ode aan de zomer.

Kruiden
Het nieuwste en mildste lid van de familie. De kruidenspecial, met vlindererwten-bloesem en vers geplukte colakruidenthee.

De vlindererwten-bloesem geeft een verbazingwekkende blauwe kleur aan water, maar bij een lage pH wordt het paars! De smaak van de colakruidenthee geeft een interessante twist aan deze mildere kombuchavariant.

Gember & Citroen
De favoriet van weleer; vers geperst citroensap vermengd met gember, waardoor het de fruitige en licht scherpe smaak krijgt.

Het verrijkt onze rauwe kombucha met vitamine C en ontstekingsremmende eigenschappen van gember en citroen.

Hibiscus
Hibiscus kombucha wordt gemaakt met thee van hibiscusbloembladeren, waardoor deze kombuchasmaak zijn koninklijke dieprode kleur krijgt en de kombucha wordt verrijkt met antioxidanten.

De lichtzure toets van de hibiscusbloem geeft deze kombucha wat extra smaak, voor degenen die van een wat zuurder drankje houden.


Onze Kombucha kost €5,50 bij het terug geven van de fles ontvang je €1,50 statiegeld.
Vraag in de winkel of het ook bij hun kan, zo niet kan je altijd terecht bij de kraam van Streekwaar op de Wageningse Markt van zaterdag.



Gezond alternatief voor Frisdrank
Kombucha is een gezond alternatief voor frisdrank.
Met alle frisheid, bubbels en smaak heeft het ook gezondheidsvoordelen, minder suiker en probiotische eigenschappen.

Goed om te weten:
Altijd koel bewaren! Onze Kombucha’s zijn rauw, wat impliceert dat er geen pasteurisatie heeft plaatsgevonden en nog steeds een levende cultuur van bacteriën en gisten bevat. Deze organismen zijn verantwoordelijk voor de fermentatie. Wanneer je de kombucha op een warme plaats bewaart, zal deze gisting doorgaan en de druk in de fles verhogen; openen kan dan met een knal!

Experimenteer en gebruik het ook als cocktail ingrediënt
Je kunt experimenteren met onze smaken. Kombucha heeft een rijke zuurzoete smaak, die je lekker vindt of niet. Vind je de smaak iets te overweldigend, probeer het dan te verdunnen met water. Bijvoorbeeld half water, half kombucha (of een andere verhouding). Er kunnen nog andere interessante wendingen worden gemaakt door het te gebruiken als cocktailingrediënt, of zelfs als saladedressing vanwege zijn zuurheid.

Duurzaam
Wij houden van duurzaamheid! Er zit statiegeld (€1,50) inbegrepen in de prijs van onze kombucha. Wanneer u uw fles terugbrengt naar de locatie waar u de kombucha heeft gekocht, krijgt u dit statiegeld terug. Deze flessen worden verzameld en zorgvuldig gereinigd in de kombuchawerkplaats. Op deze manier kunnen de geretourneerde flessen opnieuw worden gebruikt.

Ook is het etiket op de flessen gemaakt van gerecycled papier en worden alle kombucha's per fiets (met fietskar) bij het verkooppunt afgeleverd. Op deze manier proberen wij zo duurzaam mogelijk te zijn.

Lokaal & biologisch
Onze kombucha wordt lokaal gemaakt! Op een werkplaats bij Nude (Wageningen) maken wij de kombucha en distribueren deze lokaal in Wageningen per fiets. Daarnaast werken we samen met leden van Streekwaar voor de inkoop van onze ingrediënten (zie 'I Want Some!' voor meer info).

Niet alle ingrediënten die in onze kombucha's worden gebruikt zijn lokaal geproduceerd, zoals de suiker, thee, hibiscusbloem, gember en citroenen. En daarom kopen wij die biologisch in.

Voor de nieuwe rabarbersmaak halen wij onze verse rabarber bij De Ommuurde Tuin in Renkum. Een andere smaak die binnenkort geïntroduceerd wordt is munt van Pluktuin De Bosrand in Wageningen. Zo werken we samen met producenten van Streekwaar, om het beste te halen uit wat de omgeving van Wageningen te bieden heeft. Blijf kijken!